Binnenland

Duitse coronapatiënt was vorige week in Limburg

NOS
foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Duitse coronapatiënt was vorige week in Limburg

In de Duitse gemeente Gangelt, niet ver van Sittard, is een man besmet met het coronavirus. Volgens het RIVM is hij vorige week in Limburg geweest. De GGD start daarom een onderzoek om in kaart te brengen wie in contact is geweest met de man.

Update:

De man is 47 jaar oud. Hij werd opgenomen met een longinfectie, zijn toestand is volgens de Duitse omroep WDR kritiek. Hij is na opname in het ziekenhuis in Erkelenz overgebracht naar Düsseldorf. Daar is een speciaal isolatiecentrum voor coronapatiënten. De man zou onlangs contact gehad hebben met een zakenpartner, die op zijn beurt contact heeft gehad met een man uit China.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De echtgenote van de man vertoont ook symptomen, maar het is nog onduidelijk of ze besmet is met het virus. In de omgeving van Selfkant blijven vandaag uit voorzorg alle scholen en kinderdagverblijven gesloten.

Duitsland-correspondent Judith van de Hulsbeek zei in het NOS Radio 1 Journaal dat de Duitse man die besmet is met het coronavirus waarschijnlijk in levensgevaar is. "Sinds hij zich gisteravond heeft gemeld in het ziekenhuis is zijn toestand is heel erg verslechterd, hij ligt nu op de intensive care. Wel wordt ook gezegd dat hij waarschijnlijk al ziek was daarvoor."

Crisisoverleg

In de gemeente Selfkant, vlak bij het dorp waar de man vandaan kwam, worden alle scholen en kinderdagverblijven dichtgehouden. Ook sommige overheidsgebouwen zijn gesloten. "In een crisisoverleg is besloten dat het openbaar vervoer nog niet wordt stilgelegd, maar iedereen wordt wel afgeraden om bezoekjes te brengen aan mensen in ziekenhuizen en verpleeghuizen, om besmetting tegen te gaan", zegt correspondent Van de Hulsbeek.

Van de mensen die in Limburg contact hebben gehad met de man wordt de gezondheid gecontroleerd. Bij klachten worden zij geïsoleerd. Het RIVM heeft niet bekendgemaakt waar in Limburg de man precies verbleef.

Ster advertentie
Ster advertentie