Binnenland

Vandaag in de Tour: eerste etappe door de Pyreneeën

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in de Tour: eerste etappe door de Pyreneeën

Vandaag rijdt het peloton de eerste rit door de Pyreneeën. Na een steile tweetrapsbeklimming finishen ze in Peyragudes, op de landingsbaan van het vliegveld van Peyragudes.

Vanaf Pau rijden de wielrenners via Tournay richting de Pyreneeën. Na klimwerk op de Côte de Capvern en de Col des Ares komen de renners na 130 kilometer de Col de Menté tegen. Een klim met een hoogteverschil van 825 meter over 6,9 kilometer: het steilste stuk gaat met 16% omhoog.

De etappe eindigt met een lange klim naar het hoogste punt van de etappe, de Port de Balès. Het gemiddelde stijgingspercentage in deze klim is 7,7%, met uitschieters tot 11,1%.

Dit is het hoogtekaartje van de twaalfde etappe. De verwachte aankomst van deze etappe is rond 17.30 uur.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van de Tour de France? Zet de finish-alert aan!

Lees ook de voorbeschouwing van de etappe door Jeroen Wielaert.

Gisteren gemist

Marcel Kittel heeft op overtuigende wijze zijn vijfde etappe in deze Tour gewonnen. In Pau bleef de Duitse sprinter Dylan Groenewegen net voor. Edvals Boasson Hagen werd derde.

Maciej Bodnar zorgde nog voor een spannende slotfase. De Pool liet zijn vluchtmakkers op 22 kilometer van de streep achter, maar werd op een paar honderd meter alsnog opgeslokt door het peloton.

Lees meer: Kittel klopt Groeneweg in elfde etappe

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}
Ster advertentie
Ster advertentie