Binnenland
WNL

Zakkenrollers op strooptocht in carnavalsprovincies

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zakkenrollers op strooptocht in carnavalsprovincies

In de provincies Limburg en Brabant is een flinke toename te zien in het aantal geregistreerde misdrijven van zakkenrollerij tijdens de carnavalsperiode. Dat blijkt uit analyse van politiedata door het NPO Radio 1-programma Het Misdaadbureau van Omroep WNL.

In de carnavalsperiode slaan zakkenrollers veel vaker toe dan tijdens de andere maanden van het jaar. Maar liefst 25% van de slachtoffers in Brabant en Limburg is gerold tijdens de carnavalsmaanden februari en maart vorig jaar. Zakkenrollers zijn vaak uit op telefoons, portemonnees en horloges.

Veel meer slachtoffers dan vorig jaar

Zakkenrollers zijn sowieso weer terug van weggeweest. In 2022 noteerde de politie maar liefst 10.233 misdrijven van zakkenrollerij, dat is bijna het dubbele ten opzichte van het jaar daarvoor toen het nog ging om een aantal van 5.585. Dat heeft logischerwijs te maken met het afschalen van de coronamaatregelen, waardoor mensen weer meer buiten en op evenementen te vinden zijn.

Het Misdaadbureau

Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt.

Stuur jouw verhaal, tip of vraag naar de redactie van Het Misdaadbureau. Je kunt onze redactie een (audio)-bericht whatsappen via 06 57832894.

Ster advertentie
Ster advertentie