Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Turkije, gaskraan Groningen en 4 wedstrijden in de eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Turkije, gaskraan Groningen en 4 wedstrijden in de eredivisie

In de eredivisie zijn er nog maar 3 speelrondes te spelen. Vanavond is de kraker onderin de ranglijst: NEC - Excelsior. Welke van deze ploegen weten op het laatste moment nacompetitie te voorkomen? Verder vandaag op NPO Radio 1: de gaskraan in Groningen, Turkije, Kees Vendrik en een gesprek met een nepmedewerker van 'Microsoft'.

Kamerbreed: Turkije, Brexit en Groningen

Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie), Henk Nijboer (Tweede Kamerlid PvdA) en Kees Verhoeven (Tweede Kamerlid D66) schuiven vandaag aan bij Kees Boonman in Kamerbreed (vanaf 13.00 uur). Segers en Verhoeven, woordvoerders Europese Zaken, gaan in debat over de gevolgen van het Turkse referendum voor Europa, de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk en de Brexit. In Kamerbreed is er verder ook nog aandacht voor het verder dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

Kees Vendrik

Kees Vendrik verlaat na 6 jaar de Algemene Rekenkamer. In Argos (vanaf 14.00 uur) is een gesprek met het oud-kamerlid van GroenLinks te horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Radar Radio

Wie kanker heeft en immuuntherapie heeft ondergaan in het ziekenhuis kan vaak niet zelf naar huis rijden. Waarom wordt zittend ziekenvervoer dan niet vergoed? Radar Radio (vanaf 15.00 uur) zoekt het uit. Verder: een gesprek met een nepmedewerker van 'Microsoft' en de ideale balans tussen werk en privé.

Eredivisie

Met nog maar 3 wedstrijden te gaan, kan PEC Zwolle zich vanavond zo goed als veilig spelen tegen AZ. Voor NEC en Excelsior is het erop of eronder: de verliezer moet nacompetitie vrezen. Dit is het programma voor vanavond:

18.30 uur:
NEC - Excelsior. Verslag: Frank Wielaard
19.45 uur:
PEC Zwolle - Heracles. Verslag: Ragnar Niemeijer
AZ - FC Twente. Verslag: Andy Houtkamp
20.45 uur:
Go Ahead Eagles - FC Groningen. Verslag: Richard van der Made

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie