Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: speciale uitzending MH17-onderzoek

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: speciale uitzending MH17-onderzoek

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

MH17-onderzoek
De uitkomst van het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17 is vandaag rechtstreeks te volgen in een speciale uitzending op NPO Radio 1. Tussen 13.00 en 14.00 uur is de persconferentie van het Joint Investigation Team over de publicatie van het onderzoeksrapport over de lanceerpositie van de raket die het passagierstoestel uit de lucht schoot.

In Nieuwegein zijn verslaggever Mattijs van de Wiel en verslaggever Gert-Jan Dennekamp, die voor de NOS veel verslag heeft gedaan over de MH17-ramp. Presentator is Lara Rense. Daarna in Radio EenVandaag en Nieuws en Co analyses en duiding bij de resultaten van het MH17-onderzoek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vannacht was nabestaande Robby Oehlers te gast in Nu Al Wakker. Luister hier naar het hele gesprek.

Geld van ouders
Kinderen jonger dan 10 jaar kunnen in online spellen of apps dingen kopen die met echt geld moeten worden betaald. Vaak gebeurt dat met geld van papa en mama. Daar moet iets aan gebeuren, vinden politiek en organisaties. In De Ochtend aandacht voor dit onderwerp.

PSV

PSV verloor de vorige Champions League-wedstrijd nipt van Atletico Madrid. Vandaag mogen de Eindhovenaren het opnieuw proberen, in het Russische Rostov. Het live-verslag is van Arman Avsaroglu en Frank Wielaard, oud-voetballer en voormalig voetbaltrainer Fons Groenendijk schuift aan in de studio als analist. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

En verder...

  • Vanavond in Dit is de Dag aandacht voor de strafzaak tegen de tabaksindustrie. Advocate Bénédicte Ficq is te gast, zij staat een groep kankerpatiënten, COPD-patiënten en rookverslaafden bij die de tabaksindustrie voor de rechter daagt.
  • Diederik van Hoogstraten is journalist voor NRC maar doet ook aan trailrunning. Hij schreef er een boek over: 'Los. Hoe ik mezelf terug vond in trailrunning' en vertelt erover in Radio EenVandaag.

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Vorig jaar sprong Fayza Oum'Hamed na acht jaar thuis opgesloten te hebben gezeten uit wanhoop van haar balkon. "Ik dacht, als ik zo de rest van mijn leven moet doorbrengen, dan ben ik liever dood", vertelde ze gisteren in De Ochtend.

Luister hier naar het hele verhaal:

Roelof (die van de redactie) gaat elke dag in De Nieuws BV terug naar 'jaren die ook geen lieverdjes waken'. Gisteren was 1955 aan de beurt, het jaar waarin we voor het eerst in Nederland in de file stonden.

Ster advertentie
Ster advertentie