Binnenland
KRO-NCRV

Koninklijke Horeca Nederland: 1,5 meter afstand te 'spastisch' op terras

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Koninklijke Horeca Nederland: 1,5 meter afstand te 'spastisch' op terras

Robèr Willemsen, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, vindt dat de overheid te "spastisch" omgaat met de anderhalve meter regel op het terras. Dat zegt hij in Spraakmakers.

Stand.nl: Het kabinet heeft de coronacrisis tot nu toe goed aangepakt

Willemse wil dat er een open discussie plaatsvindt over het nut van deze afstand. "Ik ben bang dat men star vasthoudt aan de lijn die gekozen is." Hij wijst op de vele onderzoeken in binnen- en buitenland die het belang van anderhalve meter in de buitenlucht of op het terras minder wegen omdat het erop wijst dat besmetting daar niet of nauwelijks plaatsvindt.

Meten met twee maten

Ook wordt volgens hem met twee maten gemeten. "Er wordt constant gezegd dat die anderhalve meter de basis is, maar in de praktijk gebeurt het niet of wordt het gedogen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij doelt daarbij op de grootschalige demonstratie van afgelopen week die door is gegaan en op het feit dat mensen wel met zelf geknutselde mondkapjes in het openbaar vervoer of vliegtuig mogen zitten.

Eigen verantwoordelijkheid

Waar Rutte als het over vakantie vieren gaat wijst op de eigen verantwoordelijkheid, blijft de anderhalve meter in de horeca gehandhaafd. Waarom wordt er op het terras geen appèl gedaan op die eigen verantwoordelijkheid voor mensen, vraagt Wilemse zich af. "Het wordt tijd om meer verruiming toe te staan."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie