Binnenland
NOS

Alles over de lockdown en het coronavirus in speciaal coronaspreekuur

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles over de lockdown en het coronavirus in speciaal coronaspreekuur

Gisteren kwam premier Rutte in zijn toespraak vanuit het Torentje met een ingrijpende boodschap: "Nederland gaat op slot". De besmettingscijfers lopen te hard op en een harde lockdown is dringend nodig om erger te voorkomen. Vanavond tussen 18.00 uur en 19.00 uur is er een speciaal coronaspreekuur op NPO Radio 1. Als je vragen hebt over de de coronamaatregelen, de lockdown of het vaccin dan kun je deze hier stellen.

Luisteraars kunnen voor en tijdens de uitzending vragen insturen via de NPO Radio 1-app. Vanaf 18.00 uur worden de vragen voorgelegd aan verschillende experts.

Te gast zijn onder meer Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, Alma Tostman, Epidemioloog bij het Radboudumc, Mirjam Bink van de ondernemersvereniging ONL en orthopedagoog Mariëlle Beckers.

De onderstaande vragen zijn onder andere al binnen gekomen:

  • Op hoeveel procent groepsimmuniteit zitten we momenteel?
  • Er zijn veel besmettingen binnen het gezin, maar waar loopt het 'schuldige' gezinslid de besmetting op?
  • Bij welk besmettingsaantal komt er een einde aan de coronamaatregelen?
  • Als reguliere zorg wordt afgeschaald, kunnen die artsen dan ingezet worden voor verpleegkundige taken, zodat er voldoende personeel is?
  • Waarom was er tijdens de toespraak van Rutte geen doventolk bij?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie