Binnenland
NOS

Passagiersvliegtuig neergestort in zee bij Indonesië

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Passagiersvliegtuig neergestort in zee bij Indonesië

In Indonesië is een passagiersvliegtuig neergestort. Het gaat om een toestel van de prijsvechter Lion Air, dat vertrokken was vanuit Jakarta op weg naar Pangkal Pinang op het eiland Bangka. Dat is een vlucht van ruim een uur.

Passagiersvliegtuig in Indonesië neergestort in zee

Vlucht JT-610 verdween na dertien minuten van de radar en is volgens luchtvaartautoriteiten in de Javazee gecrasht. De piloten zouden kort daarvoor nog hebben gevraagd om terug te mogen keren naar de luchthaven. Aan boord waren 181 passagiers en acht bemanningsleden. Reddingsteams zijn een zoektocht gestart, onder meer met duikteams. Over slachtoffers is nog niets gemeld.

In 2013 schoot een toestel van Lion Air van de landingsbaan en kwam terecht in zee bij Bali. Alle 108 inzittenden overleefden dat. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt uit te zoeken of er Nederlanders betrokken zijn bij de ramp.

Nieuw toestel

Lion Air is de grootse private luchtvaartmaatschappij van Indonesië. De toestellen van Lion Air vliegen vooral in Indonesië en omliggende landen. Het bedrijf laat weten dat het nu neergestorte toestel pas in augustus in gebruik is genomen.

Ster advertentie
Ster advertentie