Binnenland

Romp zonder hoofd in Deense zee van journaliste Kim Wall

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Romp zonder hoofd in Deense zee van journaliste Kim Wall

[NOS] De menselijke overblijfselen die in de zee bij Denemarken zijn gevonden zijn van de Zweedse journaliste Kim Wall. Dat heeft de Deense politie bekendgemaakt.

Wall was met de Deense uitvinder Peter Madsen vertrokken in zijn zelfgemaakte onderzeeboot, om daar een reportage over te schrijven. De onderzeeër zonk op 11 augustus, waarna Madsen werd gered. Van Wall ontbrak ieder spoor.

Eerst zei Madsen dat hij de journaliste aan wal had gezet bij Kopenhagen. Later verklaarde hij dat ze door een ongeluk om het leven was gekomen en dat hij haar "een zeemansgraf had gegeven". De uitvinder zit nog vast op verdenking van dood door nalatigheid. De politie zegt dat er reden is om aan te nemen dat hij de onderzeeër bewust heeft laten zinken.

Gruwelijke details

Afgelopen week werd in de zee bij Denemarken het torso van een vrouwenlichaam gevonden, zonder hoofd en met afgehakte ledematen. De politie kon niet direct zeggen of het om de journaliste ging en liet dna-onderzoek doen naar de resten. Daaruit blijkt nu dat het gaat om Kim Wall. "Dat politie brengt ook gruwelijke details naar buiten", vertelt correspondent Rolien Créton. "Namelijk dat het hoofd en de ledematen bewust zijn verwijderd."

Veel Denen geloofden de beroemde uitvinder toen hij zei dat Wall veilig was. "Niemand heeft dit zien aankomen. Hij is een excentrieke uitvinder die met iedereen ruzie had. Tegelijkertijd was hij geniaal in zijn uitvindingen."

Ster advertentie
Ster advertentie