Binnenland

Schippers wint de zilveren medaille op de 200 meter

2. Schippers wint de zilveren medaille op de 200 meter

[NOS] De Nederlandse moet op de 200 meter haar meerdere erkennen in de Jamaicaanse. Vallend komt Schippers over de meet.

Dafne Schippers heeft Nederland voor het eerst in 24 jaar weer aan een olympische medaille in de atletieksport geholpen. De 24-jarige Utrechtse liep in Rio de Janeiro in de finale van de 200 meter naar de zilveren medaille. Ze finishte in 21,88 seconden. De titel ging naar de Jamaicaanse Elaine Thompson in 21,78 seconden.

Andy Houtkamp deed verslag van de finale van de 200 meter:

Jeroen Stekelenburg sprak na haar race met een teleurgestelde Dafne Schippers: "Baal hier echt van. Kwam hier om te winnen. Heb ik niet gedaan."

Ellen van Langen was de laatste Nederlandse atlete die op de Olympische Spelen een medaille binnenhaalde. Van Langen won in 1992 in Barcelona goud op de 800 meter.