Binnenland
EO

'Ik hoop dat de burgemeester hard ingrijpt tegen Extinction Rebellion'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik hoop dat de burgemeester hard ingrijpt tegen Extinction Rebellion'

Vanaf september wil Extinction Rebellion (XR) 'permanent' de A12 bij Den Haag blokkeren. Vanuit de gemeenteraad van Den Haag wordt negatief gereageerd. "Ik hoop dat de burgemeester hard ingrijpt. Wetten en regels gelden niet voor noppes", zegt de fractievoorzitter van het CDA in Den Haag, Kavish Partiman, tegen Dit is de Dag.

Extinction Rebellion wil dagelijks de A12 gaan blokkeren. Gaan ze te ver? (20 juni 2023) - Dit is de Dag

Eerder blokkeerde de milieuorganisatie ook al de A12, maar vanaf september wil de organisatie dat dus permanent doen, totdat het kabinet 'fossiele subsidies' afschaft. "Als we weg worden gehaald, dan zullen we de volgende dag weer terugkomen", vertelt Lucas Wennips van XR. "We hebben geen zekerheid dat het gaat lukken, maar binnen de klimaatbeweging is veel animo voor het plan omdat mensen het in iedere vezel voelen dat het helemaal misgaat met het klimaat", stelt hij.

Niet iedereen is even enthousiast. Kavish Partiman van het CDA in Den Haag noemt het "een middelvinger naar de stad" en "onfatsoenlijk". Partiman: "Het zorgt voor een behoorlijke overlast en het is ook een belangrijke route voor hulpdiensten", vindt Kavish Partiman van het CDA in Den Haag. "Zorg ervoor dat het op een fatsoenlijke manier gaat. Er gelden regels in dit land en je ontregelt het op deze manier", vindt hij.

Meepraten?

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dit kan via het gloednieuwe platform DIT. Via deze link kun je antwoorden op een stelling en je eigen ervaringen delen.

Dit is een artikel uit Dit is de Dag (EO), dagelijks van 18.30 tot 19.00 op NPO Radio 1. Abonneer je in je favoriete podcastapp om niks te missen. Op het interactieve platform DIT kun je meepraten over het nieuws.

Ster advertentie
Ster advertentie