Binnenland
AVROTROS

Als langszittende advocaat heeft Jan Boone nog lang niet genoeg van het vak

foto: EenVandaag
  1. Nieuwschevron right
  2. Als langszittende advocaat heeft Jan Boone nog lang niet genoeg van het vak

Strafrechtadvocaat Jan Boone is een van de langstzittende advocaten van Nederland. In 1973, bijna 50 jaar geleden, richtte hij zijn eigen kantoor op. Nog steeds staat hij met volle overgave mensen bij die verdacht worden in drugs- en moordzaken.

Video niet beschikbaar

Geen half werk

Ondanks dat hij de pensioengerechtigde leeftijd al een tijdje is gepasseerd, werkt hij nog altijd met plezier. Nog steeds komt hij nieuwe details tegen in deze strafzaken. "Het is verbazingwekkend wat mensen allemaal bedenken."

Dat hij telkens nieuwe details tegenkomt, houdt hem scherp. En dat is nodig ook. "Advocaat ben je óf wel óf niet. Je kunt een zaak niet half doen."

Nog niet met pensioen

Boone denkt nog niet over stoppen. "Met sommige cliënten heb ik zo'n speciale relatie dat ik van hen nog steeds nieuwe zaken aanneem."

Ook de komende tijd is Boone nog regelmatig in de rechtszaal te vinden. "Maar ik doe het nu wel maar 3 tot 4 dagen per week, waardoor ik ook iets meer tijd heb om te golfen. Dat is wel lekker."

EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van EenVandaag, elke werkdag tussen 16.00 en 17.00 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie