Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: aankomst bergop in de Giro en play-off voetbal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: aankomst bergop in de Giro en play-off voetbal

Het is in de Giro weer tijd voor het betere klimwerk, zij het wel bij de aankomst. Die is namelijk bergop, de NOS houdt je uiteraard op de hoogte. Ook in Nederland wordt er nog gesport. Langs de Lijn doet verslag van de halve finales van de eredivisie play-offs. Verder besteedt Radar Radio aandacht aan de energietransitie en praat Jort Kelder onder andere met Dr. Guido Camps.

Zaterdag sportdag

Verbaas je niet als er vandaag weer aanvallen in Italië plaatsvinden, in de Giro. De aankomst is namelijk bergop, dat betekent dat zowel aanvallers als klassementsrenners een gooi doen naar enerzijds de ritwinst en anderzijds tijdswinst. Wie wint er vandaag en blijft de roze trui om dezelfde schouders? De NOS houdt je door de dag heen op de hoogte en kenner Gio Lippens loodst je naar de finish.

In Nederland wordt er gesport op de hockey- en voetbal velden. Zo is er voor de hockeyfan aandacht voor het tweede duel voor het landskampioenschap vrouwen. En op de Nederlandse voetbalvelden wordt er gestreden voor toegang tot de Europese velden.

Voor de return van de halve finales van de play-offs Europa League verdedigd Vitesse in Den Haag hun 5-2 voorsprong en in Heerenveen moet Utrecht terugkomen van een 4-3 achterstand. Vallen er vandaag ook weer 14 goals in twee wedstrijden?

Hoe komen we van het gas af?

De overheid wil dat we in de toekomst van het gas af gaan, maar hoe doe je dat? Wat kost een alternatief voor een gasaansluiting? Hoe moet je dat financieren? Is een warmtepomp een optie? Energiecommissaris Ruud Koornstra legt uit waar je op moet letten.

Verder hoor je bij Radar Radio, vanaf 15.00 uur, hoe het kan dat je bij een tussenpersoon een lagere hypotheekrente krijgt dan direct bij de bank? Je zou zeggen dat je goedkoper uit bent door de tussenpersoon weg te laten in je zoektocht naar een hypotheek.

Autist en verslaafd

Argos deelt vandaag 14.00 uur het verhaal van de 20-jarige Mees. Hij is autist en verslaafd en die combinatie zorgt ervoor dat hij nergens de juiste hulp ontvangt. Voor de uitzending spraken journalisten Irene Houthuijs en Joline Cramer met Mees, zijn ouders, hulpverleners, advocaat, jeugdreclasseerder en een hoogleraar jeugdpsychiatrie.

De quinoa voorbij...

Het supergraan uit Bolivia was niet aan te slepen. Van grachtengordel tot diep in de provincie: iedereen ging met quinoa in de keuken aan de slag. Maar of het eten van quinoa nu in een dieet past, of dat je er nou juist van aankomt, dat wist eigenlijk niemand. En inmiddels dienen de volgende voedselhypes zich alweer aan.

Daarom prikt Dr. Guido Camps vanaf 13.00 uur bij Dr Kelder en Co voor eens en voor altijd door de hypes rond de voedselgektes als quinoa. Welke allergieën zijn nou echt en wat is pure kolder? Wat is wetenschappelijk onderbouwd en wat is ‘Klazien uit Zalk’?

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie