Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Natascha Kampusch
De Oostenrijkse Natascha Kampusch werd in 1998 ontvoerd en acht jaar lang door Wolfgang Priklopil gevangen gehouden. Op 23 augustus 2006 wist ze te ontsnappen. Niemand kon bedenken dat ze zich de jaren erna moest verdedigen tegen de beschuldigingen dat ze had gelogen en zelfs medeplichtig was geweest aan wat haar was overkomen. Om 21.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken spreekt presentator Renze Klamer met Kampusch.

Floortje Dessing
Floortje Dessing is terug uit Syrië. Acht jaar geleden trok de presentatrice ook al door het toen nog relatief gemoedelijke Syrië. Voor haar nieuwe serie reisde ze terug naar het land om dezelfde reis te maken, maar wat ze daar nu aantrof greep Dessing enorm aan. Floortje Dessing is vandaag te horen in De Nieuws BV op NPO Radio 1.

Mounir Samuel
Mounir Samuel is bekend als politicoloog en Midden-Oostendeskundige. Tien jaar lang schreef hij aan zijn debuutroman 'Liefde is een rebelse vogel'. Een van de thema's hierin is het aangaan van de diepste innerlijke conflicten, waarmee Samuel de afgelopen jaren zelf ook worstelde. Hij is om 19.00 uur te gast in Radio Kunststof.

Lees meer over Mounir Samuel: 'Als vrouw was ik emoties, nu heb ik emoties.'

En verder...

  • Prins Constantijn over actieplan Startupdelta in De Ochtend
  • De bekende clown Milko Steijvers van Circus Renz in het NOS-Radio 1-Journaal

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

'Kerkelijk misbruik moet niet kunnen verjaren.' Dat stelt Ineke van Dongen van het Meldpunt voor seksueel misbruik in kerkelijke relaties. Afgelopen weekend kwam binnen de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Amersfoort een bijna verjaarde misbruikzaak naar buiten. 'Je moet de slachtoffers recht kunnen doen', vertelt Van Dongen in Dit Is De Dag:

Afgelopen week laaide in Nederland de discussie over ontgroeningen bij studentenverenigingen weer op. Ook in Engeland komen regelmatig extreme voorbeelden naar buiten. Het drinken van levende goudvissen, elkaar in brand steken of seks met kippen. Ruth Oei-Abraham in Dit Is De Nacht over ontgroeningen in Groot-Brittannië:

Ster advertentie
Ster advertentie