Binnenland

Tien coronabesmettingen in Nederland

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tien coronabesmettingen in Nederland

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland is opgelopen tot tien. Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is uit voorzorg gesloten, omdat een patiënt die in het ziekenhuis heeft gelegen, besmet bleek te zijn.

De afgelopen dagen is het virus op verschillende plekken opgedoken. Eerst bij een man uit Loon op Zand in Noord-Brabant, daarna bij een vrouw in Amsterdam en inmiddels zijn ook gevallen bekend in Tilburg, Delft, Rotterdam en Coevorden.

Er zijn verschillende maatregelen genomen. Mensen met lichte luchtwegklachten die in China, Zuid-Korea, Iran of Singapore zijn geweest, wordt aangeraden om uit voorzorg thuis te blijven.

Het RIVM sluit niet uit dat er in "uiterste gevallen" voor kan worden gekozen om een gemeente af te sluiten. Dat is bijvoorbeeld een optie als het niet lukt om mogelijk besmette mensen op te sporen door het contactonderzoek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De PVV wil vanwege de besmettingen zo snel mogelijk een debat in de Tweede Kamer. De partij maakt zich zorgen over de huidige aanpak en wil aanvullende maatregelen zien.

Ster advertentie
Ster advertentie