Binnenland
NOS

Burgemeester Breda vindt pleidooi regulering xtc 'interessant'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Burgemeester Breda vindt pleidooi regulering xtc 'interessant'

GroenLinks wil dat xtc uit het criminele circuit wordt gehaald en dat de overheid de productie van xtc gaat reguleren. Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg pleit voor een vergunningensysteem waarbij de productie wordt gecontroleerd, zodat er alleen pillen beschikbaar zijn die voldoen aan kwaliteitseisen.

"Ik zeg het vanwege de volksgezondheid, maar ook omdat we iets moeten doen aan de beangstigend toenemende macht van criminelen", zo zegt ze in de Volkskrant.

Ook de Bredase burgemeester Depla (PvdA) pleit voor een verschuiving in het drugsbeleid. Hij noemt het pleidooi van GroenLinks in het NOS Radio 1 Journaal dan ook 'interessant'.

"De drugscriminelen moet je keihard aanpakken. Dat doe je niet door de gebruikers te pakken, maar door de producenten te pakken. Het liefst wil je natuurlijk dat er helemaal geen drugs wordt gebruikt, maar dat is een illusie."

Depla vergelijkt de kwestie met Holland Casino. "We weten dat gokken verslavend is, maar daarbij hebben we het ook gereguleerd, nota bene met een staatsbedrijf. Zo voorkomen we dat gokkers afhankelijk zijn van een illegale markt."

Ster advertentie
Ster advertentie