Binnenland

EO start samen met NPO Radio 1 wekelijks programma via Instagram TV

foto: WAT JIJ? (EO)foto: WAT JIJ? (EO)
  1. Nieuwschevron right
  2. EO start samen met NPO Radio 1 wekelijks programma via Instagram TV

[EO - RAD1] Vandaag start de EO in samenwerking met NPO Radio 1 het Instagram TV-programma Wat jij?. Dagelijks worden kijkers getriggerd om te reageren op stellingen via de Instagram Stories van NPO Radio 1. Deze stellingen gaan over het actuele thema van die week en op vrijdagmiddag gaan twee influencers hierover in discussie. Lynda Hessel, presentator van 'Dit is de Zaterdag' en 'Dit is de Zondag' op NPO Radio 1, is host van het programma.

Jan Pieter Kos, eindredacteur EO op NPO Radio 1, geeft aan dat jongeren hun dagelijkse portie nieuws steeds vaker op sociale media halen. "Daarom willen wij ook op die plek iets toevoegen aan thema’s die spelen onder jongeren, zoals relaties of body positivity. Hierbij laten we, net als in onze NPO Radio 1-programma’s, beide kanten van de medaille zien.”

Wat jij? kijken

Het Instagram TV-programma is te zien via de Instagram-app zoek dan op NPO Radio 1, via Instagram-pagina van NPO Radio 1 of klik direct door naar de stories van NPO Radio 1.

Wat jij? is het eerste NPO Radio 1-programma dat enkel op Instagram te zien is. "Als nieuwsmerk vinden wij het belangrijk om jongeren te bereiken", aldus Laurens Borst, zendermanager van NPO Radio 1. "Dat doen we met onze zender, in grote mate met onze onderscheidende podcasts en met dit programma willen we nog meer in de 'timeline' van de jongeren zitten.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kinderen op social media

‘Wat jij?’ start met het weekthema over in hoeverre we kinderen wel of niet moeten posten op social media kanalen. Welke voor- en nadelen zijn er? Aanstaande vrijdag gaat social media-expert van het AD, Jaap van Zessen, in het Instagram TV-programma hierover in discussie met schrijver en influencer Janne Schuijn.

Ster advertentie
Ster advertentie