Binnenland
NOS

Proces Anne Faber gaat beginnen, wat weten we van verdachte Michael P.?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Proces Anne Faber gaat beginnen, wat weten we van verdachte Michael P.?

Donderdag 12 oktober 2017. Om 18.00 uur maakt het Openbaar Ministerie bekend dat - na dagen zoeken - het lichaam van Anne Faber is gevonden. De 25-jarige Anne raakt 29 september vermist, toen ze een rondje was gaan fietsen. Nog tijdens de zoektocht wordt een verdachte opgepakt: Michael P.

Mattijs van de Wiel over het proces tegen Michael P.

We zijn inmiddels maanden verder. P. heeft zijn daden bekend en vandaag begint de rechtszaak tegen hem. Hij wordt verdacht van de vrijheidsberoving, het verkrachten en het vermoorden van Anne Faber. Ook vervolgt het Openbaar Ministerie hem voor de mishandeling van personeelsleden van het Pieter Baan Centrum, waar hij ter observatie was opgenomen.

Vandaag worden de feiten waar Michael P. van wordt verdacht behandeld. Ook komen zijn persoonlijke omstandigheden aan bod. Dinsdag krijgen de nabestaanden van Anne Faber het woord, komt het Openbaar Ministerie met een strafeis en volgt het pleidooi van de verdediging van P. Verslaggever Mattijs van de Wiel volgt de rechtszaak voor NOS en vertelt er over in het NOS Radio 1 Journaal.

Ster advertentie
Ster advertentie