Binnenland

Sportzomer dag #2

  1. Nieuwschevron right
  2. Sportzomer dag #2

Vandaag barst het EK Voetbal pas echt los: de hele dag worden er wedstrijden in de poulefase gespeeld. Behalve voetbal zijn er genoeg andere redenen om de radio aan te zetten. We geven je een paar tips.

De Sportzomerdag begint om 09:30 uur met een vooruitblik op de sport samen met voormalig basketballer Francisco Elson. Rond 11:00 uur brengt schrijfster Nelleke Noordervliet een ode aan Tsjechoslowaakse langeafstandsloper Emile Zatopek. Frits Spits bespreekt rond 11:30 uur de mooiste en merkwaardigste voetbalkretologie. In de eerste aflevering van De Thuisblijvers (13.00 - 14.00 uur) nemen Özcan Akyol, Cécile Koekkoek en Marcel van Roosmalen het EK op een verrassende en scherpe manier onder de loep.

EK Voetbal
In Groep A speelt vandaag om 15:00 uur Albanië tegen Zwitserland. In Groep B worden ook vandaag de eerste wedstrijden gespeeld: om 18:00 uur strijdt Wales tegen Slowakije, en om 21:00 uur begint Engeland tegen Rusland.

Er wordt ook getennist vandaag: vanaf 11.00 uur worden de halve finales mannen en vrouwen gespeeld op het grastoernooi in Rosmalen. Ook doen we verslag van de kwalificatietraining van Max Verstappen op de Grand Prix van Canada.

Ster advertentie
Ster advertentie