Binnenland

Spacey misdroeg zich ook op set van House of Cards, zeggen collega's

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spacey misdroeg zich ook op set van House of Cards, zeggen collega's

[NOS] Topacteur Kevin Spacey heeft zich op en rond de set van de populaire Netflix-serie House of Cards ook misdragen. Dat zeggen acht medewerkers van de serie tegen de Amerikaanse omroep CNN.

Op de set zou sprake zijn geweest van een "giftige" sfeer waarin seksuele intimidatie aan de orde van de dag was. Spacey zou geregeld seksueel getinte en grove opmerkingen hebben gemaakt, en jonge mannelijke collega's hebben betast.

De acht vertellen onder meer dat hoofdrolspeler Spacey het vooral had voorzien op jonge mannen. Een productie-assistent beschrijft hoe hij door de acteur werd betast terwijl ze in een rijdende auto zaten.

Meer beschuldigingen

De onthulling van CNN is het volgende hoofdstuk in de serie beschuldigingen tegen de 58-jarige acteur. Die begon nog geen week geleden, toen acteur Anthony Rapp zei dat hij in de jaren tachtig, toen hij 14 jaar oud was, werd aangerand door Spacey.

Spacey zei vervolgens dat hij het zich niet meer kon herinneren, maar bood wel uitgebreid excuses aan voor zijn gedrag. Daarna kwamen er meer beschuldigingen aan zijn adres, over het aanranden van vooral jonge, mannelijke collega's.

Therapie

De opnamen van het zesde seizoen van House of Cards - een van de vlaggenschepen van Netfix - waren toen al stilgelegd vanwege de commotie die rond Spacey was ontstaan. Spacey is overigens ook een van de uitvoerend producenten van de serie.

Zijn agent liet gisteren weten dat Kevin Spacey zich naar aanleiding van de beschuldigingen heeft gemeld bij een therapeut. Wat voor soort therapie Spacey krijgt, is niet bekend.

ING

Naast het staken van zijn werk voor Netflix blijft de ophef ook elders niet zonder gevolgen voor de acteur. Eerder deze week lieten de International Emmy Awards weten dat de uitreiking van een oeuvreprijs voor Spacey niet doorgaat.

Gisteren liet ING-topman Hamers weten in zijn maag te zitten met de affaire. Spacey is geboekt als hoofdspreker bij een evenement van de bank later deze maand in Rotterdam; ING overweegt de komst van de acteur te annuleren.

Ster advertentie
Ster advertentie