Binnenland
MAX

Nachtzuster Astrid de Jong komt met Kabinetskwartet

foto: Astrid de Jongfoto: Astrid de Jong
  1. Nieuwschevron right
  2. Nachtzuster Astrid de Jong komt met Kabinetskwartet

Heb jij ook zo'n moeite om de namen van de ministers en staatssecretarissen uit het nieuwe kabinet te onthouden? NPO Radio 1-presentator Astrid de Jong heeft daar iets op bedacht: het kabinetskwartet.

Mag ik van jou 'Kajsa' uit de categorie 'malle voornamen' of heb jij 'Arie Slob' uit de categorie '55-plussers - de oudjes'? Zo speel jij misschien wel aan de kersttafel het kabinetskwartet.

Het bedenken van de zes categorieën was nog best moeilijk. Maar uiteindelijk kwam De Jong op deze selectie uit: 'malle namen', '55-plussers - de oudjes', 'voornamen die beginnen met een M', 'Mensen die 40 zijn', 'oud-studenten bestuurskunde' en de verzamelgroep 'oud-wethouders, vier kinderen hebben of een cavia als huisdier'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De presentator maakte het kwartet vooral voor zichzelf als geheugensteuntje. Maar toen ze het in haar uitzending van Nachtzuster noemde kreeg ze in een hele korte tijd zo'n 150 mailtjes van mensen die het kwartet graag wilden hebben. Inmiddels staat de teller op 400. Alle bewindslieden tekende De Jong zelf.

Bron: Astrid de Jong

Wie wil jij wel verslaan met een potje kabinetskwartet? Reageer op ons Facebook-bericht en maak kans op het spel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bron: Astrid de Jong
Ster advertentie
Ster advertentie