Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Achtste etappe van de Tour, Emile Roemer in Kamerbreed en nog meer sport

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Achtste etappe van de Tour, Emile Roemer in Kamerbreed en nog meer sport

Vandaag op NPO Radio 1: Achtste etappe van de Tour, Emile Roemer in Kamerbreed en nog meer sport.

Kamerbreed

(13:00 – 14:00 uur)

Emile Roemer (SP), Hans Hillen (CDA) en Maurice Limmen (CNV) zijn te gast in Kamerbreed. Gastpresentator Jan Mom praat met hen over deformatie en over de positie van de middenklasse.

De SP heeft volhard in haar verkiezingsbelofte niet met de VVD in een kabinet te gaan zitten. De consequentie daarvan is dat de partij op landelijk niveau in de oppositie blijft. Hoe kijkt partijleider Roemer aan tegen de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en CU en hoe wil hij de komende jaren vanuit de oppositie proberen macht (terug) te pakken?

Hans Hillen heeft een lange carrière in het CDA achter de rug: hij was Eerste en Tweede Kamerlid en minister van Defensie. Hoe kunnen de nu formerende partijen volgens hem hun verschillen overbruggen en een nieuwe coalitie vormen?

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) publiceerde deze week het rapport De val van de middenklasse? De conclusie is dat de middenklasse zich redelijk goed redt, maar daar wel steeds harder voor moet werken. CNV-voorzitter Maurice Limmen maakt zich zorgen, vanwege de toenemende onzekerheid op de arbeidsmarkt. Hij roept de formerende partijen op een halt toe te roepen aan de flexibilisering.

NOS Tour de France

(14:00 – 18:00 uur)

De wielrenners voeren in de achtste etappe in 187,5 kilometer van Dole naar Station des Rousses. Onderweg komen ze drie cols tegen, waarna de finish aan het einde van een golvend parcours van 12 kilometer ligt.

De Tour de France voert dit jaar maar liefst door de vijf grootste bergstreken van Frankrijk, wat sinds 1992 niet meer gebeurd is. Na de vijfde etappe in de Vogezen klimmen de renners in de achtste etappe door de Jura. Deze beklimmingen krijgen de renners voor de wielen: Col de la Joux, Côte de Viry en de Montée de la Combe de Laisia Les Molunes. Waarbij de uiteindelijk tot een hoogte van 1035 meter komen.

NOS Langs de Lijn

(19:00 – 23:00 uur)

Vanavond een touroverzicht van Henk Lubberding met een analyse over de achtste etappe van de Tour.

Naast wielrennen is er ook aandacht voor Formule 1. De kwalificatie voor de GP van Oostenrijk vindt vandaag plaats. Na een turbulent seizoen hoopt Max Verstappen op een succes in Oostenrijk. De vrije training belooft een goede race: Max eindigde gisteren als vierde.

Verder is er aandacht voor Volleybal: World Grand Prix vrouwen tussen Nederland en Thailand. En is NAC-directeur Justin Goetzee te gast om te praten over de laatste ontwikkelingen rondom de club.

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie