Naar homepage
Binnenland

Vier zwemmers verdronken tijdens drukke stranddag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vier zwemmers verdronken tijdens drukke stranddag

Er zijn gister vier mannen overleden, nadat ze in zee in de problemen waren gekomen. Een zwemmer kwam om het leven in Wijk aan Zee, een in Zandvoort en de andere twee in Den Haag.

Bij Egmond aan Zee is zondagavond enige tijd met boten en helikopters gezocht naar een vermiste zwemmer. De zoektocht is inmiddels gestaakt, er is niemand gevonden.

Het eerste slachtoffer werd rond 13.00 uur uit het water gehaald op het Haagse Zuiderstrand en gereanimeerd. De man van 28 overleed in het ziekenhuis. Rond 16.30 uur werd een man van 24 uit zee gehaald. Ook hij werd gereanimeerd, maar hij overleed op weg naar het ziekenhuis, zegt de politie.

De zwemmers in Wijk aan Zee en Zandvoort werden 's avonds uit het water gehaald. In Wijk aan Zee gaat het om een man van rond de 50, de man in Zandvoort was eind 20.

Reddingsbrigade

Volgens de Haagse reddingsbrigade zijn er alleen al op de Haagse stranden meer dan honderd mensen gered. Ook de landelijke Reddingsbrigade Nederland zegt dat medewerkers langs de kust vandaag tientallen keren in actie moesten komen om mensen uit levensbedreigende situaties te halen.

Langs de hele Hollandse kust, vanaf Hoek van Holland tot aan Den Helder, is de rode vlag gehesen. Dat betekent dat het ten zeerste wordt afgeraden om in zee te zwemmen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie