Binnenland
BNNVARA

Live vanuit Rotterdam: kom naar de uitzending van 'Dijkstra en Evenblij ter plekke'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Live vanuit Rotterdam: kom naar de uitzending van 'Dijkstra en Evenblij ter plekke'

Als je Rotterdam zegt, dan zeg je Feyenoord en als je Feyenoord zegt dan zeg je de Kuip, de meest sfeervolle bak beton van Nederland. Maar voor hoe lang nog? Dat en meer wordt vanavond besproken in Dijkstra en Evenblij ter plekke.

Vanavond wordt Dijkstra en Evenblij ter plekke live uitgezonden vanuit Grand Cafe Wester Paviljoen in Rotterdam. In deze prachtige stad moet een nieuw stadion herrijzen voor Feyenoord. Maar, niet alle supporters zitten daarop te wachten. Is het wel de bedoeling dat de heilige grond van de De Kuip voor een andere grasmat wordt verwisseld? Dat bespreken Peter Groenendijk, verslaggever van het Algemeen Dagblad, en Marijke Mulder van het initiatief 'Stadion op Zuid'.

CB Vaandrager

Daarnaast is er in de uitzending aandacht voor niemand minder dan CB Vaandrager. De Rotterdamse schrijver debuteerde in 1960 met de novelle Leve Joop Massaker, een jaar later volgde zijn poëziedebuut, Met andere ogen. Verschillende bundels en romans volgden, maar wát hij ook schreef, zijn werk bleef altijd rechttoe-rechtaan en no-nonsense. Vaandragers invloed op de Rotterdamse poëzie is tot op de dag van vandaag te voelen en daar weet de Rotterdamse dichter Daniël Dee een boel over te vertellen.

Arbeidsmigranten in Rotterdam

Gemeenten hebben steeds meer moeite om arbeidsmigranten onderdak te bieden – dat bleek afgelopen zondag uit een onderzoek van Nieuwsuur. Zo ook in Rotterdam. Steeds vaker wordt het Rotterdamse stadsbeeld bepaald door Oost Europese arbeidsmigranten die in portieken of in het park slapen. Lies Roest, fractievoorzitter van GroenLinks Rotterdam, Ranfar Kouwijzer, dominee van de Pauluskerk in Rotterdam, en Emile Roemer, voorzitter van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten, vinden de situatie niet langer houdbaar. In Dijkstra en Evenblij ter plekke bespreken zij het actieplan dat hier verandering in moet brengen.

Kom langs!

Ook in de uitzending: live muziek van Lotte Velvet, een gesprek met ras-Rotterdammer Lee Towers, aandacht voor de Roze Kameraden, en veel meer. Luister tussen 20:00 en 22:00 op NPO Radio 1 of kom langs bij Grand Cafe Wester Paviljoen!

Dijkstra en Evenblij ter plekke

Erik Dijkstra en Frank Evenblij nemen het nieuws van de afgelopen week door. Dat doen ze vanaf een plek ergens in Nederland die in het nieuws is geweest. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen. Je hoort ze elke zondagavond tussen 19.00 en 21.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie