Binnenland
WNL

GGD-voorman Rouvoet: begin volgende week kunnen wij stapsgewijs 60-minners herhaalprik geven

foto: GGD-voorman Rouvoet: begin volgende week kunnen wij stapsgewijs 60-minners herhaalprik gevenfoto: GGD-voorman Rouvoet: begin volgende week kunnen wij stapsgewijs 60-minners herhaalprik geven
  1. Nieuwschevron right
  2. GGD-voorman Rouvoet: begin volgende week kunnen wij stapsgewijs 60-minners herhaalprik geven

André Rouvoet – voorman van de GGD-GHOR – verwacht dat de GGD-afdelingen begin volgende week in staat zijn om 60-minners stapsgewijs te gaan uitnodigen voor een herhaalprik. Dat zei hij donderdagochtend in Sven op 1. Rouvoet benadrukt dat het aan de minister is om het tempo van de vaccinatiecampagne te bepalen, maar geeft aan goed voorbereid te zijn.

‘We zullen dan op basis van geboortejaren gaan werken’, vertelt hij aan presentator Sven Kockelmann. “Afhankelijk van de opkomst, bekijken we hoeveel jaargangen we tegelijk open kunnen gooien. Als de opkomst meevalt, kunnen we op lokaal niveau gaan kijken naar vrije inloop.” Op dit moment zet de GGD zo’n 600 duizend prikken per week, aldus Rouvoet. Maar daar zit volgens de oud-politicus nog rek in. “Onze capaciteit kan oplopen naar zo’n 700 duizend prikken per week.”

Dat is wellicht ook nodig, want Rouvoet merkt op dat de telefoon sinds deze week een stuk vaker rinkelt. “Nu minister Kuipers het alarmniveau heeft verhoogd, merken we dat het aantal afspraken toeneemt’. De GGD-voorman verwacht eind november ‘de bulk van de herhaalprikken achter de rug te hebben.”

Sven op 1 - 13 Oct 2022, 11:30 - 12:00

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie