Binnenland
EONOS

Therese Klompenhouwer verdient eindelijk aan haar wereldtitel

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Therese Klompenhouwer verdient eindelijk aan haar wereldtitel

Vorige week veroverde Therese Klompenhouwer de wereldtitel driebanden bij de vrouwen. Het is al voor de derde keer dat de Nijkerkse zich de beste van de wereld mag noemen. Ook in 2014 en 2016 was ze de beste van allemaal. Maar dit keer was het anders. Voor het eerst was er prijzengeld beschikbaar. Een grote stap voor het vrouwenbiljarten maar nog niet het eindpunt.

De aanloop naar het WK kende voor Therese de nodige hobbels. Kort voor het toernooi moest ze haar hond laten inslapen. Het verdriet verdrong ze en kwam pas naar buiten toen de wereldtitel binnen was. Inmiddels is ze weer terug op aarde. De feestjes hebben plaatsgemaakt voor de dagelijkse dingen. Trainingen geven, competitie spelen en af en toe een clinic verzorgen. Allemaal zaken om in haar onderhoud te voorzien.

Therese Klompenhouwer compleet.mp3

In Langs de Lijn En Omstreken sprak Therese Klompenhouwer over het prijzengeld en over de strijd om meer erkenning voor de vrouwen te krijgen. Ook het verdriet over haar hond, de kunst van het driebanden en haar opmerkelijke tatoeages kwamen ter sprake. Daarbij werd ook nog eens extra ondervraagd door pianist Wibi Soerjadi

Ster advertentie
Ster advertentie