Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: minder inkomstenbelasting en vragen over de energierekening

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: minder inkomstenbelasting en vragen over de energierekening

Minder belasting betalen over je inkomen en meer over je aankopen, is dat goed beleid? Je hoort het bij Dr Kelder & Co. Ook is er vandaag aandacht voor de bekerfinale voor vrouwen en Roland Garros bij NOS Langs de Lijn. En Radar Radio behandelt deze week de energierekening: praat mee via #Radar.

Dr Kelder & Co zonder Kelder

Bij Dr Kelder & Co is Jort afwezig en daarom neemt Eric Smit de touwtjes in handen. Vanaf 13.00 uur spreekt hij met een jonge doctor. Ditmaal over de verschuiving van minder belasting betalen over wat je verdient vs meer belasting betalen op wat je aanschaft. Het zou goed zijn voor de economische groei, maar volgens de jonge doctor leidt het er juist toe dat de arme steeds armer wordt, en de rijke steeds rijker. En die groeiende kloof heeft een slecht effect op ons welzijn…

Verder bij Dr Kelder & Co: het vertrouwen in de pers. Nog geen dertig procent van de Nederlanders heeft er nog vertrouwen in. Rechters, bankiers, de politiek: alles vertrouwen we méér dan onze media (op kerken na). De pers scoort al jaren hardnekkig laag en deze week bleek uit cijfers van het CBS dat dat nog steeds niet verandert. Wat betekent dit voor de controlerende taak van de media en wat zegt het over de pers?

Bekerfinale vrouwen

Ook op sportgebied is er na de Giro d'Italia en de Champions League finale nog genoeg te doen. Zo is er de bekerfinale bij de vrouwen, tussen Ajax en PSV. De wedstrijd begint om 18.30 uur. NOS Langs de Lijn zorgt vanaf 22.00 uur via Ragnar Niemeijer voor verslag.

En in Parijs wordt er uiteraard nog een balletje geslagen op Roland Garros. Wie zijn er door naar de volgende ronde, zijn er nog grote verrassingen? Je hoort het bij NOS Langs de Lijn.

Onduidelijke energierekening

Er is nog altijd veel onduidelijkheid over de energierekening. Consumenten snappen niet goed wat ze waarvoor betalen, wat elke term betekent en waarom er elk jaar aansluitkosten op de rekening staat. Samen met een deskundige beantwoordt Radar Radio vanaf 15.00 uur al jouw vragen.

Verder bij Radar Radio: Het campingseizoen is begonnen en veel Nederlanders gaan naar de camping voor een weekendje weg, een midweek kamperen of een aantal weken in de zomervakantie. Waar moet je op letten als je gaat kamperen? Is er een goede manier om de auto of caravan te beladen? Samen met de ANWB geven we tips.

De stilgevallen zaak

Op tweede kerstdag 2002 wordt de 36-jarige tennisleraar Patrick van der Bolt in zijn woning in Heerlen vermoord. Enkele weken later wordt een verdachte opgepakt, maar zijn DNA komt niet overeen met het DNA dat in de woning van Patrick is gevonden. De verdachte wordt vrijgelaten en de zaak valt stil.

Waarom is het de politie tot de dag van vandaag niet gelukt om deze moord op te lossen? Wat zegt dit over de kwaliteit van het recherchewerk? In Argos vertelt Ron, de broer van Patrick, voor het eerst zijn verhaal. Je hoort het vanaf 14.00 uur.

En verder: een rondje WNL

  1. WNL op zaterdag - vanaf 16.00 uur met onder andere: Sybrand Buma vanaf het CDA-congres, Corne van Zeijl en Marjolein Jaarsma in de stand van Nederland en Maxime Verhagen bij de dag van de bouw.
  2. WNL opiniemakers - vanaf 18.00 uur met Opiniemaker Mark Koster en ook aanwezig zijn: Sam van Rooy en Hala Naoum Néhmé.
  3. WNL Haagse Lobby XL - vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur: onderwerp van gesprek zijn Burgerparticipatie, Grassrootslobby en de staat van het debat.

Fijn zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie