Naar homepage
Binnenland

Neef Taghi opgepakt voor betrokkenheid bij moord advocaat
NTRNOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Neef Taghi opgepakt voor betrokkenheid bij moord advocaat

De Amsterdamse politie heeft vannacht een vierde verdachte aangehouden in de zaak van de moord op advocaat Derk Wiersum (44). Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord in september.

Het gaat om een neef van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi, melden bronnen aan de NOS. De politie wil geen uitspraken doen over de identiteit van de arrestant of welke rol hij zou hebben gespeeld bij het schietincident.

Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B., die in het grote liquidatieproces Marengo tegen Taghi wilde getuigen. Telegraaf-journalist Mick van Wely volgt die zaak op de voet. Om iets over vijf vertelt hij in Nieuws en Co wie deze neef van Taghi is en hoe belangrijk deze aanhouding is.

Woning doorzocht

De man werd vannacht aangehouden door een arrestatieteam op de openbare weg. Hij is daarna overgebracht naar een cellencomplex en in volledige beperkingen geplaatst. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met zijn advocaat.

Direct na de arrestatie is het huis van de verdachte doorzocht. De politie zegt met de aanhouding een belangrijke stap in het onderzoek te hebben gezet. Verdere aanhoudingen op korte termijn worden niet uitgesloten.

Ster advertentie
Ster advertentie