Binnenland

Hoorspel 'De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween' van start

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoorspel 'De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween' van start

Vanaf vandaag hoor je elke werkdag het hoorspel van het bekende boek van Jonas Jonasson: ‘De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween’. Tijdens de feestelijke première waren verschillende makers aanwezig in de radiostudio.


De maker van het hoorspel: V.L.N.R. Schrijvers Koen Caris en Eva Gouda, Marlies Cordia, producent Karin van Dis en Vibeke Von Saher van de Hoorspelfabriek.

In het hoorspel zijn meer dan honderd bekende stemmen te horen die een rol spelen in het verhaal over een oude man genaamd Allan. Allan vlucht uit zijn verzorgingstehuis en blikt onderweg terug op zijn roerige leven die hem voert langs allerlei grote historische gebeurtenissen in Amerika en Europa.

Job Cohen & Martin Gaus doen ook mee

Zo is Job Cohen te horen als de burgemeester van het plaatsje waar Allan verdween. Martin Gaus is hondenbegeleider bij de politie, die op zoek is naar Allan. De hoofdrol van Allan wordt gespeeld door Joop Keesmaat. Zijn jongere versies worden vertolkt door Erik van Muiswinkel en Felix Osinga. Charles Groenhuijsen mocht eindelijk zelf de macht vertegenwoordigen en speelt president Johnson.

Met zoveel bekende stemmen vraag je je natuurlijk soms af: “Wie is dat ook alweer?!” Roelof de Vries van De Nieuws BV-redactie heeft daarom een aantal fragmenten voor je op een rij gezet, zodat je kunt raden wie je hoort:

Er zijn maar liefst 134 afleveringen gemaakt om het verhaal volledig tot zijn recht te laten komen. Deze zijn elke werkdag net voor het nieuws van 13.00 uur te horen op NPO Radio 1. De podcast is te vinden op iTunes en de website van De Nieuws BV en NPO Radio 1.

Het hoorspel is geschreven door Koen Caris en Eva Gouda en opgenomen en geproduceerd door de Hoorspelfabriek van Vibeke von Saher en Marlies Cordia.

De eerste aflevering vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie