Naar homepage
Binnenland

Bruls heel blij met dringend advies over feestjes thuis
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bruls heel blij met dringend advies over feestjes thuis

"De premier legt de vinger terecht op de zere plek", zei de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls vanmorgen in het NOS Radio 1 Journaal over de persconferentie van Rutte van gisteravond. Bruls is voorzitter van het Veiligheidsberaad, de koepelorganisatie van de 25 veiligheidsregio's.

Hij is heel blij met het dringende advies van het kabinet om bijeenkomsten in huis te beperken tot maximaal zes volwassenen. "Deze boodschap had wat mij betreft al een paar weken eerder mogen doorklinken. Hoe we ons thuis, in de privésfeer, gedragen, daar zit werkelijk de kern van het probleem."

Overlastmeldingen

Bruls zegt dat controleren bij mensen thuis niet de bedoeling is, maar dat burgemeesters wel meer prioriteit kunnen geven aan overlastmeldingen. "Dan zegt de politie tegen de feestvierders ook meteen dat ze niet alleen te veel lawaai maken, maar ook dat ze te dicht bij elkaar staan. Dat is zover als we kunnen gaan."

Hij vertrouwt erop dat de boodschap van de overheid goed doordringt tot de mensen. "Ze snappen dat ze moeten opletten op plekken waar de risico's groot zijn. Als van de tien feestjes er acht worden afgelast, dan hebben we acht keer winst geboekt."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie