Binnenland
EONOS

Deze Nederlandse vrouw hoopt ooit Formule 1 te rijden

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Nederlandse vrouw hoopt ooit Formule 1 te rijden

Max Verstappen die in de Formule 1 uitkomt tegen een andere Nederlander. Geen man, maar een vrouw. Het zou over een paar jaar zomaar kunnen. Het is in ieder geval de droom die Stéphane Kox nastreeft.

De 25-jarige Eindhovense hoopt volgende week - net als 59 andere vrouwen, onder wie haar landgenoten Beitske Visser, Milou Mets en Shirley van der Lof - indruk te maken in Oostenrijk bij selectiedagen voor de Formule W. Dat is een nieuwe raceklasse alleen voor vrouwen, bedoeld als een opstap naar meer.

Er worden zo'n achttien deelneemsters uitgekozen voor de Formule W. "We worden op verschillende disciplines getest. Behandeling van de auto, snelle rondetijden, maar ook fysieke en mentale gesteldheid, en of je representatief bent voor de media", aldus Kox.

Opvallende verschijning

Met dat laatste onderdeel lijkt het wel goed te zitten. Kox heeft haar uiterlijk mee, ze is een opvallende verschijning in een mannenwereld als de autosport. "Ik moet me vaak dubbel zo hard bewijzen, maar krijg daarna wel vaak dubbel zo veel respect terug."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Haar vader Peter Kox is ook coureur - hij won onder meer de 24 uur van Le Mans - en hij heeft alle vertrouwen in zijn dochter: "Ik ben helemaal niet objectief, maar ik denk wel dat ze bij die achttien komt. Zeker."

Ster advertentie
Ster advertentie