Binnenland

Elfie Tromp nieuwe presentator Nooit Meer Slapen

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Elfie Tromp nieuwe presentator Nooit Meer Slapen

[VPRO] Met ingang van vrijdag 1 december presenteert Elfie Tromp de vrijdagnacht van Nooit Meer Slapen, hét cultuurprogramma op NPO Radio 1 dat op de overige doordeweekse dagen door Pieter van der Wielen wordt gepresenteerd.

Elfie Tromp (1985) is een Rotterdamse schrijver en performer. Zij schreef de twee romans Goeroe en Underdog. De laatste werd genomineerd voor de BNG en Dioraphte literatuurprijs en verschijnt in de Gouden Lijster-serie. Haar columns en artikelen verschijnen o.a. in Metro, Vrij Nederland en Linda. Zij presenteerde eerder diverse VPRO-programma's op internet.

"Ik ben een peuteraar als ik interview'', zegt Elfie Tromp. "Ik wil details horen, een levensecht verhaal naar voren brengen, zodat de luisteraar wordt meegesleept. Bij radio moet je het verhaal schilderen met die details. De stem is de enige houvast en de luisteraar in feite een drenkeling in de ether. Wordt het gesprek een stevig schip of een wankel bootje dat dreigt te kapseizen? Dat is de spanning van live radio maken. Ik heb superveel zin om voor Nooit Meer Slapen nachtelijke gesprekken te voeren voor een groot publiek."

Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is een late night radio show met aandacht voor zowel hoge als lage cultuur en wordt iedere werkdag van 00.00 uur tot 02.00 uur uitgezonden op NPO Radio 1. In het eerste uur vindt een lang studiogesprek plaats waarin werk en leven van een gast uit de culturele actualiteit ter sprake komen. In het tweede uur nemen verschillende rubrieken de luisteraar mee naar de wereld buiten de studio met eigenzinnige en lichtvoetige items over cultuur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie