Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: finale EK hockey

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: finale EK hockey

Vandaag spelen de mannen de finale op het EK tegen België. Reporter Radio onderzoekt militair ingrijpen in Afghanistan. In Kwesties een debat met jongeren over religie en opvoeding. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Hockey: EK, finale mannen

Het bereiken van de finale van de EK hockey is voor de Oranjemannen dubbel zo mooi omdat België daarin de tegenstander is. De Red Lions wonnen in de groepfase met 5-0 van Nederland, dat op wraak zint.

"We hebben zeker een rekening met ze te vereffenen. Er is niets mooiers om dat in de finale te doen", laat Mirco Pruyser weten. "Het komt op de energie aan en die moet zondag wat hoger zijn dan in de afgelopen wedstrijd."

Vanaf 16.00 uur kan je luisteren naar het verslag van Krijn Schuitemaker bij de EK finale. Lees ook: Vijf hockeytermen die je moet weten tijdens het EK.

Reporter Radio: Nederland en Afghanistan

President Trump zei deze week dat militaire bemoeienis in Afghanistan hard nodig blijft. Hij kondigde zelfs aan dat er meer troepen naar toe moeten. De NAVO heeft de lidstaten al om een bijdrage gevraagd en ook Trump rekent erop dat de bondgenoten bijspringen. Wat doet Nederland als die vraag komt? Een gesprek met Raymond Knops, CDA Tweede Kamerlid en Martijn Kitzen, universitair docent aan de kennissectie Militair Operationele Wetenschappen en de Universiteit van Amsterdam. In Reporter Radio, om 19.00 uur op NPO Radio 1.

Debat met jongeren over religie en opvoeding

Naar de zondagsschool, op Koranles en Joodse lessen volgen… Hoe eerder je jouw kind leert over religie, hoe beter. Is dat goed of slecht voor het kind? Sommige ouders zijn ervan overtuigd dat religie het mooiste is wat je jouw kind kan meegeven. Andere ouders vinden weer dat kinderen met rust moeten worden laten tot hun 18e jaar. Kunnen kinderen rationeel beslissen over geloofsaspecten? Benadeel je het kind als je diens belevingswereld beïnvloedt met religie? Is het niet zielig voor je zoon om hem uit religieuze overtuiging te laten besnijden wat later niet terug te draaien is? Vanaf 20.00 uur in Kwesties.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie