Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Serious Request, Marathoninterview en voetbal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Serious Request, Marathoninterview en voetbal

NPO Radio 1 komt in actie voor 3FM Serious Request, Tom Klaassen spreekt met Jolande Withuis in Het Marathoninterview en Eredivisie-voetbal. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

NPO Radio 1 in actie voor 3FM Serious Request 2017

Vanuit het Glazen Huis in Apeldoorn voeren de NPO radiozenders vandaag gezamenlijk actie om verscheurde families in conflict- en rampgebieden weer samen te brengen. NPO Radio 1-presentator Jurgen van den Berg kruipt vanmiddag een uur lang met 3FM-dj Angelique Houtveen achter de microfoon.

Om 12.00 uur presenteert Jurgen van den Berg samen met Angelique een uur lang vanuit het Glazen Huis. Tijdens deze uitzending komt 3FM-dj Wijnand Speelman langs met een vrijwilliger van het Rode Kruis en gaan ze dieper in op het thema van Serious Request dit jaar: verscheurde families in conflict- en rampgebieden samenbrengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Marathoninterview: Tom Klaassen in gesprek met Jolande Withuis

Geen feestdagen zonder tradities. Het Marathoninterview is zo’n traditie die de VPRO ook deze Kerst weer serveert op NPO Radio 1. Vanaf kerstavond drie dagen lang een drie uur durend live gesprek zonder onderbrekingen maar met alle ruimte voor nuance, context en verdieping.

Vanavond, op Kerstavond, gaat Tom Klaassen in gesprek met Jolande Withuis. Sociologe en schrijfster Jolande Withuis (1949) werd geboren in Zutphen. Op eenjarige leeftijd werd ze, zoals ze het zelf zegt, ontvoerd naar Amsterdam. Daar was een breder draagvlak aanwezig voor het door haar ouders fanatiek beleden communisme. Momenteel werkt ze aan een boek over haar vader en het Nederlandse communisme van de jaren vijftig. Dat boek komt begin 2018 uit bij De Bezige Bij. Luister tussen 20.00 en 23.00 uur naar Het Marathoninterview.

Tzenko Stoyanov (via VPRO)

Eredivisie

Ook vandaag wordt er weer gevoetbald in de Eredivisie. De volgende wedstrijden kan je volgen in Langs de Lijn tussen 14.00 en 19.00 uur.

12.30 uur:
FC Groningen-Sparta | Verslag: Jan Roelfs
14.30 uur:
VVV-Heracles | Verslag: Andy Houtkamp
Ajax-Willem II | Verslag: Frank Wielaard
16.45 uur:
Feyenoord-Roda JC | Verslag: Arman Avsaroglu

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie