Binnenland

Sea Shepherd presenteert nieuw superschip ‘Ocean Warrior’

foto: Vroege Vogelsfoto: Vroege Vogels
  1. Nieuwschevron right
  2. Sea Shepherd presenteert nieuw superschip ‘Ocean Warrior’

Op Antarctica is de lente begonnen – het zeeijs gaat smelten. Dat is hét moment waarop de Japanse walvisjagers wachten, ze maken hun schepen nu klaar voor het jachtseizoen. Ze willen weer meer dan 300 walvissen doden voor zogenaamd wetenschappelijk onderzoek. En om op te eten uiteraard.

Geld van de Postcode Loterij

De tegenstanders staan ook op scherp. Deze week presenteert Sea Shepherd in Amsterdam haar nieuwe superschip de ‘Ocean Warrior’. Een zeer snelle boot die onder Nederlandse vlag vaart en gebouwd is met Nederlands geld van de Postcode Loterij. De Ocean Warrior ligt klaar voor haar eerste echte confrontatie met de jagers. Maandag vertrekt het schip, maar tot die tijd worden dagelijks aan boord rondleidingen gegeven. Van elf uur in de ochtend tot zeven uur ‘s avonds is de Ocean Warrior van Sea Shepherd voor publiek toegankelijk. Zondag 2 oktober is dat afgelopen, daarna maakt de bemanning zich klaar voor de afvaart naar Australië en vervolgens Antarctica.

De Ocean Warrior ligt aan de kade in Amsterdam-Noord, achter het oude Veronicaschip en het Botel. Aan de NDSM Pier. Makkelijk bereikbaar via de pont van Amsterdam Centraal naar het NDSM-terrein. Afvaart twee keer per uur.

Beluister de reportage van Vroege Vogels:

Ster advertentie
Ster advertentie