Binnenland

Vandaag in de Tour de France: sprinten op de Champs-Élysées

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in de Tour de France: sprinten op de Champs-Élysées

We finishen vandaag, zoals altijd het geval is in de Tour, in het mekka van de sprinters. Voor hen is er eigenlijk geen mooiere etappe die te winnen valt dan de rit naar Parijs. En dus zetten de sprintploegen nog een keer hun beste beentje voor.

Hoe goed zijn de sprinters die deze slopende tour tot dusver overleefden? Na drie weken ploeteren door de vlaktes, de heuvels en de bergen van Frankrijk is het na een paar kleine heuveltjes bijna tijd om Parijs binnen te rijden.

Eerst wordt er traditiegetrouw nog even genoten van wat champagne door de drager van de gele trui. Daarna is het rondjes rijden door Parijs en over de Champs-Élysées totdat het tijd is voor de sprint. Vandaag is dat na 116,5 kilometer fietsen het geval.

De sprint

Vorig jaar won Dylan Groenewegen op fenomenale wijze. Door van kop af aan de sprint aan te gaan en de andere favorieten op die manier achter zich te laten. Helaas is hij vandaag er niet meer bij om die stunt nog een keer te herhalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar er zijn nog wel een aantal sprinters die richting de 70 kilometer per uur gaan wanneer we de finish naderen. Zo zijn er de Fransen Arnaud Demare en Christophe Laporte en de Noren Alexander Kristoff en Boasson Hagen. En hoe gaat het met het lijf van Peter Sagan? Is hij fit genoeg om mee te dingen voor de eindstrijd?

De vraag van vandaag

Voor de laatste keer deze Tour zijn we benieuwd naar wie jullie denken dat er vandaag wint. Hieronder vind je het lijstje met de gebruikelijke namen. Wie fietst er vandaag als eerste over de streep?

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie