Binnenland
AVROTROS

Taghi reisde onder een andere identiteit naar Emiraten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Taghi reisde onder een andere identiteit naar Emiraten

Topcrimineel Ridouan Taghi werd jarenlang gezocht door de opsporingsdiensten. Dat hij pas afgelopen december werd gearresteerd, kwam onder meer doordat hij een paspoort met een andere identiteit gebruikte. Met dit paspoort heeft Taghi jarenlang kunnen reizen.

Video niet beschikbaar

"Taghi maakte reizen van en naar Marokko en in 2016 reisde hij er mee naar Dubai. Hij is daar opgepakt met dit paspoort, maar mogelijk heeft hij nog meer reizen gemaakt die onder de radar zijn gebleven", vertelt misdaadjournalist Mick van Wely (De Telegraaf) in Stax&Toine.

Iets van L. gevonden

Het paspoort heeft de identiteit van de nu 43-jarige Utrechter Mouhsin L. Alleen de foto is anders; daarop staat een jonge Taghi.

Van Wely: "Wat apart is, is dat L. in 2016 is verhoord door de landelijke recherche voor een onderzoek naar een soort Wehkamp voor de onderwereld. We weten niet precies waarvoor hij verhoord werd, dat wil het OM niet vertellen omdat er een onderzoekt loopt naar het valse paspoort. L. komt verder voor in een onderzoek dat 26Koper heet. Niet vanwege ernstige feiten, maar omdat er iets van hem was gevonden. Iets met een document."

Wist L. ervan?

Hoe Taghi aan zijn valse paspoort kwam? Van Wely: "Je ziet vaker dat mensen persoonlijke gegevens aan criminelen geven omdat ze in geldnood zitten of onder druk worden gezet. Het kan zijn dat Mouhsin L. goed betaald is, maar ook dat zijn identiteit zonder zijn medeweten is gebruikt. Hopelijk komt dat uit het lopende onderzoek naar voren."

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie