Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Sportgala 2016

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Sportgala 2016

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Sportgala
Van Max Verstappen hoeft het niet, de titel Sportman van het jaar. Toch maakt hij wel kans op de prijs, die vanavond wordt uitgereikt tijdens het Sportgala in de RAI in Amsterdam. In de volgende categorieën worden de sporters van het jaar gekozen:

  • Sportman
  • Sportvrouw
  • Paralympische Sporter
  • Sportploeg
  • Coach
  • Young Talent

De prijsuitreiking is live te volgen in Langs de Lijn En Omstreken dat vanaf 20.30 uur uitzendt vanuit de RAI.

Jemen
De burgeroorlog in Jemen laaide eind 2014 op, toen Houthi-rebellen de hoofdstad Sanaa innamen en begin 2015 president Hadi en zijn leger verjoegen. Nu verslechtert de humanitaire situatie met de dag. Volgens het Rode Kruis zijn ruim honderdduizend inwoners van Jemen op de vlucht geslagen. Zij hebben behoefte aan medische zorg, voedsel, water en onderdak. In het NOS Radio 1 Journaal een gesprek met Karline Kleijer, coördinator van noodhulp in Jemen namens Artsen zonder Grenzen.

Jubileum
Nog meer sport: het radioprogramma Langs de Lijn viert in 2017 dat het 50 jaar bestaat, onder meer met een feestelijke uitzending op Nieuwjaarsdag. In De Nieuws BV een gesprek met commentatoren Gio Lippens en Andy Houtkamp en presentator Dione de Graaff over de rijke geschiedenis van het NPO Radio 1-programma.

En verder...

  • In De Ochtend deze week een serie over Kamerleden die het na de verkiezingen in maart voor gezien houden. Vandaag een interview met D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya.
  • Nooit Meer Slapen heeft vanaf middernacht Cees Nooteboom te gast. De inmiddels 83-jarige schrijver gaat een uur lang in gesprek met presentator Pieter van der Wielen.

Alle programma's zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag

Gisteren gemist

In de wekelijkse rubriek Kamervragen van De Nieuws BV maken analisten Jurjen van den Berg en Sywert van Lienden de balans op van een jaar in Kamervragen. Met nog drie vergaderdagen in de Kamer te gaan, stelden de leden van de Tweede Kamer tot op heden 2548 schriftelijke vragen. 6 procent daarvan kwam voor rekening van SP-Kamerlid en zorgwoordvoerder Renske Leijten. Met 152 stuks is zij het Kamervragenkanon 2016. In De Nieuws BV geeft Leijten antwoord op de vraag of het wel zo effectief is.

Ster advertentie
Ster advertentie