Binnenland

Klanten Woning Hulp wachten al maanden op huurwoning

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Klanten Woning Hulp wachten al maanden op huurwoning

[AVROTROS] Angela Snijders is al enige tijd op zoek naar een woning. Online vond ze het bedrijf Woning Hulp en de aanbieding van dat bedrijf sprak haar wel aan.

"Na een hoop gedoe en tien weken wachten kreeg ik eindelijk een aanbod, maar er zat totaal niet bij wat ik gevraagd had. Ik was op zoek naar een woning in Zoetermeer, maar kreeg woningen in allerlei andere plaatsen."

Diezelfde ervaring heeft Jolina Ratgers ook: 'Ik zoek een woning in de Zaanstreek omdat ik daar werk en geen rijbewijs heb, maar ik kreeg aanbiedingen uit Friesland.'

Als de dames bellen met de makelaars die bij het aanbod genoemd staan, vallen ze van de ene verbazing in de andere. Angela: 'De makelaar had nog nooit van Woning Hulp gehoord en zei dat ze er zeker niet mee samenwerkten.' Als vervolgens andere gedupeerden ook bellen met de makelaars die in de mail genoemd staan, blijken ook zij niet van het bestaan van het bedrijf af te weten.

'Woning Hulp doet geen aanbod, maar suggestie'

Op verzoek van Radar dook advocaat Caspar Janssens van Ploum Rotterdam Law Firm in het bedrijf. "Woning Hulp belooft gouden bergen maar het blijkt dat ze alleen een suggestie voor een woning geven. Woning Hulp zegt dat ze hun netwerk in de vastgoedwereld voor je benaderen, maar uit de klachten die ik heb gelezen blijkt dat Woning Hulp voor je op Funda kijkt en je dan een suggestie doet. Dat kan je net zo goed zelf en waarschijnlijk nog wel beter."

Daarnaast moet Woning Hulp volgens Janssens haar afspraken nakomen. "Ik heb een dossier gezien waarin iemand op zoek was naar een woning in Rotterdam, maar na 3,5 maand een suggestie voor twee woningen in Flevoland kreeg. Niet iets waar hij naar zocht. Als je afspreekt om een woning te zoeken in een bepaalde regio lever je een wanprestatie als je op de proppen komt met woningen in een ander deel van het land."

'Doe aangifte bij de politie'

Volgens Janssens kunnen gedupeerden via de rechter proberen hun betaling terug te krijgen, maar zullen de kosten daarvan waarschijnlijk niet opwegen tegen de baten. "Het zal waarschijnlijk nog wel een gedoe worden om de mensen achter Woninghulp te vinden en dan moet je nog maar afwachten of het wat oplevert. In ieder geval moet je aangifte doen bij de politie. Als er genoeg meldingen komen komt zo'n bedrijf echt op de radar van de politie."

Klanten Woning Hulp wachten al maanden op huurwoning

Reageren?

Dat kan onder dit artikel op de website van Radar of plaats een reactie op de Facebookpagina van Radar. Dit artikel en meer consumentennieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Radar.

Ster advertentie
Ster advertentie