Binnenland

Het WK voetbal in Rusland op NPO radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het WK voetbal in Rusland op NPO radio 1

[NOS - RAD1] Ajaxied Hakim Ziyech horen scoren voor Marokko? De verrichtingen van AZ middenvelder Alireza Jahanbakhsh volgen voor zijn vaderland Iran? Of ga je vol voor de Rode Duivels nu onze Leeuwen gedwongen thuis op de bank zitten? Het wereldkampioenschap voetbal in Rusland is begonnen. De wedstrijden zijn live te volgen op NPO Radio 1.

NPO Radio 1 besteedt ruim aandacht aan het 21ste WK voetbal. Op vaste momenten geven de voetbalcommentatoren updates van de wedstrijden in de poulefases en achtste finales en presenteert NOS Sport een WK Journaal (dit is te horen vanaf een half uur vóór de wedstrijd begint). Vanaf de kwartfinales zijn alle wedstrijden van begin tot eind te horen. Bekijk hier het volledige speelschema per dag.

In totaal is er aandacht voor 64 voetbalwedstrijden. In de eerste vijftien dagen van het toernooi zijn dat drie wedstrijden per dag.

Op zondag 15 juli is het Loezjniki stadion in Moskou het decor van de finale.

Verslaggeving finales

Na de achtste finales gaan de programma's Nieuws en Co en WNL op Zaterdag samen met NOS Langs de Lijn een gezamenlijke uitzending maken rondom de eindwedstrijden. De wedstrijden zijn integraal te horen op NPO Radio 1.

Vanuit de speelsteden in Rusland deelt NOS-verslaggever Edwin Cornelissen zijn bevindingen rondom het WK Voetbal in Rusland. Bekijk hier al zijn columns.

Marokkaans elftal

Schrijver en presentator Abdelkader Benali volgt tijdens het WK de verrichtingen van het Marokkaanse elftal en zijn supporters in Rusland. Vanaf 14 juni doet Abdelkader dagelijks rond 13.30 uur verslag in De Nieuws BV (BNNVARA) op NPO Radio 1. Samen met andere Marokkaanse Nederlanders reist de schrijver van Nederland naar Rusland.

In het radioprogramma Radio EenVandaag (AVROTROS) houdt dagelijks een betrokken fan een pleidooi waarom wij dit WK juist supporter van een bepaald land moeten worden. Dit is te horen in de rubriek: "We zijn er niet bij en dat is prima...."

Poetin heet de voetbalwereld van welkom

"Aan alle voetbalfans en de beste voetbalteams ter wereld: welkom". Zo begint de Russische president Vladimir Poetin zijn videoboodschap waarin hij iedereen die de komende maand in Rusland verblijft voor het WK, verwelkomt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Poetin noemt de strijd om de wereldtitel een historisch evenement en vindt het een eer om iedereen te mogen ontvangen. "We willen dat dit evenement een groot feest wordt vol met sportieve passie en emoties."

21ste WK Voetbal

Het 21ste WK Voetbal begint op 14 juni in het Loezjniki-stadion in Moskou en de finale is op 15 juli. De wedstrijden zijn te volgen op NPO Radio 1. Kijk of luister live!

Ster advertentie
Ster advertentie