Binnenland

Kerkschutter Texas was luchtmachtveteraan (26), motief nog onduidelijk

foto: Wake voor slachtoffers schietpartij Texas (AFP)foto: Wake voor slachtoffers schietpartij Texas (AFP)
  1. Nieuwschevron right
  2. Kerkschutter Texas was luchtmachtveteraan (26), motief nog onduidelijk

[NOS] Het motief achter de bloedige schietpartij van gisteren in een kerk in Texas is nog altijd onduidelijk. De dader, een 26-jarige luchtmachtveteraan, is zelf omgekomen. Hij heeft zeker 26 kerkgangers doodgeschoten.

De schutter, Devin Kelley, opende het vuur tijdens de ochtenddienst in een baptistenkerk in Sutherland Springs. Behalve 26 doden zijn er zeker twintig gewonden.

"Het oudste slachtoffer was 72 jaar oud en de jongste 5 jaar.

Buurtbewoner

Op de vlucht werd Kelley beschoten door een buurtbewoner. Hij werd even verderop dood in zijn auto gevonden. Onduidelijk is nog of hij is omgekomen door een kogel van de omwonende of dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

Kelley, die tientallen kilometers verderop woonde, had voor zover bekend geen contacten met terroristische groeperingen. Hij had een strafblad vanwege een veroordeling voor mishandeling van zijn vrouw en kind. Die veroordeling was ook de reden dat hij zijn baan bij de luchtmacht kwijt was.

Fort Hood

Volgens de gouverneur van Texas is het de grootste schietpartij in de geschiedenis van de staat. Een van de bloedigste incidenten tot dusverre, een schietpartij op de legerbasis Fort Hood waarbij dertien doden vielen, was gisteren op de kop af acht jaar geleden.

Ster advertentie
Ster advertentie