Binnenland

Podcast De Dag: Waar al die handgranaten vandaan komen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waar al die handgranaten vandaan komen

Het is inmiddels een bekende kop op NOS.nl: 'Weer handgranaat gevonden in Amsterdam'. Met politie- en justitieredacteur Remco Andringa onderzoeken we daarom wat er achter deze granatenregen schuilgaat.

Waarom is het telkens Amsterdam en waar halen criminelen die granaten vandaan? "Een handgranaat heb je voor 100 à 150 euro in huis."

{podcast audio="64231" caption="De Dag #193: 'Voor 100 euro heb je een handgranaat' | Leren kunstenaars in spé ook ondernemen?" }

Verder in De Dag

Met interieurontwerper Jan des Bouvrie gaan we terug naar zijn studententijd aan de Rietveld Academie. De gerenommeerde kunstschool bestaat namelijk vijftig jaar. Het was allemaal erg anders dan nu, volgens Des Bouvrie. "Ik weet nog dat docent Jan Rietveld binnenkwam en vroeg: "Zijn jullie er allemaal? Nou ik niet, want ik ben dronken."

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie