Binnenland
NOS

Tv-kok Alain Caron over de horeca-sluiting: 'Qua geld is het serieus ellende'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tv-kok Alain Caron over de horeca-sluiting: 'Qua geld is het serieus ellende'

Een avondje tafelen zit er voorlopig niet meer in. Cafés en restaurants zijn tot zeker 6 april gesloten vanwege het coronavirus. ''Het is wel dramatisch hoor'', zegt tv-kok en restauranteigenaar Alain Caron in NOS Met het Oog op Morgen.

Alain Caron duikt geregeld op in tv-programma’s als MasterChef en Keuringsdienst van Waarde. Daarnaast runt hij twee restaurants in de Amsterdamse binnenstad.

Begrip

Hij baalt er flink van dat die nu dicht zijn. ''Het is echt vervelend, ook voor de jongens en meisjes die bij ons werken.'' Desondanks heeft de tv-kok wel begrip voor de maatregel.

''De premier doet echt z’n best om het corona-virus de kop in te drukken. Je kunt niet alle restaurants open houden. Alleen de post, supermarkt en politie moeten nu open blijven. De rest moet gewoon thuis blijven.''

Geen inkomsten

Of zijn restaurants een wekenlange sluiting aankunnen, kan Caron lastig inschatten. ''Dat is de vraag. Qua geld is het serieus ellende.''

Caron kijkt al uit naar het moment waarop de maatregelen worden opgeheven. ''Wanneer het afgelopen is, wordt het een euforie van blijheid bij alle mensen, en dat is mooi.''

Jonnie Boer van De Librije en Alain Caron van Café Caron over het sluiten van de horeca

Ster advertentie
Ster advertentie