Binnenland
KRO-NCRV

Vastzitten na een valse bekentenis? Luister de speciale uitzending De verhoorkamer

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Vastzitten na een valse bekentenis? Luister de speciale uitzending De verhoorkamer

Zou jij een moord kunnen bekennen die je niet gepleegd hebt? In de speciale uitzending van KRO-NCRV gaat presentator Ghislaine Plag met podcastmaker Lot Buis en verschillende experts in gesprek om te zien of het nog steeds kan: vastzitten na een valse bekentenis. Deze uitzending is de aftrap van de nieuwe podcastserie De Verhoorkamer.

Speciale uitzending: De Verhoorkamer
Luister op zaterdag 25 maart van 19.00 tot 21.00 naar de speciale uitzending van KRO-NCRV op NPO Radio 1: De Verhoorkamer. Luisteren kan live of later via gemist.

Vast na een valse bekentenis?

Tijdens deze uitzending zijn naast maker Lot Buis, ook andere specialisten te gast, zoals een rechercheur, een oud-rechercheur, strafrechtadvocaat Geertjan van Oosten, strafrechter Jacco Janssen en rechtspsycholoog Annelies Vredeveldt. Aan de hand van fragmenten uit de Villamoord, de Pompmoord en de podcast bespreekt Ghislaine met hen waarom iemand een valse bekentenis aflegt en of het nog steeds voorkomt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Podcast De verhoorkamer
Stel je voor: je wordt aangehouden voor een moord die je niet hebt gepleegd. Denk je dat je dan ooit in staat zou zijn om toch schuld te bekennen? Het antwoord is waarschijnlijk nee, maar toch gebeurt het vaker dan wordt gedacht. In De verhoorkamer zoekt journalist Lot Buis uit of een valse bekentenis vandaag de dag nog steeds voorkomt. Onder welke druk komt een verdachte te staan in de verhoorkamer? Wat gebeurt er met je psyche tijdens een verhoor? En zou dit iedereen kunnen overkomen? De podcastserie is vanaf 25 maart, 17.00 uur, wekelijks te beluisteren via je favoriete podcastapp.

Gerelateerde podcast

De Verhoorkamer

De Verhoorkamer

Ster advertentie
Ster advertentie