Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Klassieker Feyenoord - PSV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Klassieker Feyenoord - PSV

Het is zover! Het moment waar vele voetballiefhebbers naar hebben uitgekeken: de klassieker Feyenoord - PSV wordt vandaag gespeeld. De wedstrijd is integraal te horen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Nog nooit wonnen drie verschillende eredivisieclubs de eerste zes wedstrijden van een kalenderjaar. Ajax, Feyenoord en PSV doen het in 2017. En zelden morste de top drie in de eerste 23 speelronden zo weinig punten als nu: slechts veertig. Voor Feyenoord of PSV (of allebei) komt daar nu een einde aan. Wie laat er als eerste een steek vallen in de titelstrijd?

Vandaag is dan ook een hele belangrijke wedstrijd voor zowel Feyenoord als PSV. Voor beide clubs staat er veel op het spel.

De Kuip is vandaag het strijdtoneel. In eigen huis is Feyenoord standaard ijzersterk. Dit seizoen speelde de club 12 wedstrijden in De Kuip: 10 keer won Feyenoord, alleen Ajax en Heerenveen pakten er een puntje weg. Volg de kraker live op NPO Radio 1.

Deze wedstrijden staan vandaag in de eredivisie op het programma:

12.30 uur:
Go Ahead Eagles - Vitesse (Richard van der Made doet verslag)
14.30 uur:
AZ - PEC Zwolle (Chris Wobben doet verslag)
Feyenoord - PSV (Arman Avsaroglu en Andy Houtkamp doen verslag)
16.45 uur:
Ajax - Heracles (Frank Wielaard doet verslag)

En verder...

De waarheid achter energielabels
Energielabels zijn heel handig, want je kan in één oogopslag zien of een woning zuinig of niet zuinig is. En als je in een energiezuinig huis woont, heb je een lage energierekening, woon je comfortabeler en stoot je minder CO2 uit. Dat is het idee tenminste. Maar werkt dat zo in de praktijk? Energielabels bestaan niet voor niets. Ze zijn een belangrijke manier om nationale en internationale klimaatdoelstellingen te halen. Zo moeten sociale huurwoningen verplicht worden verbouwd tot een energiezuinig label B. Daar heeft de overheid 400 miljoen voor uitgetrokken. Reporter Radio (19.00 uur) onderzocht de ingewikkelde rekenmethodes achter de rooskleurige cijfers.

WK Sprint
Wie kronen zich aan het eind van de dag tot de snelste schaatsers ter wereld? Voor de vijfde keer staan in het Canadese Calgary de WK sprint op het programma. Grote kanshebbers bij de mannen zijn Kjeld Nuis en Kai Verbij. Bij de vrouwen ging voor het laatst de titel naar Marianne Timmer. Kan Jorien ter Mors haar opvolger worden?

Dit is het schema voor vandaag:

20.30 uur: 2e 500 meter (v)
21.15 uur: 2e 500 meter (m)
22.10 uur: 2e 1.000 meter (v)
23.05 uur: 2e 1.000 meter (m)

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie