Binnenland

Zanger Leonard Cohen (82) overleden

foto: DPAfoto: DPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger Leonard Cohen (82) overleden

[NOS] De Canadese zanger Leonard Cohen is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn management op zijn Facebookpagina.

"Met diepe droefheid melden we dat de legendarische dichter, songwriter en artiest Leonard Cohen is overleden", schrijft zijn management. "Daarmee hebben we een van de meest vereerde en visionaire muzikanten verloren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cohen was bij het grootste publiek vooral bekend van de nummers Hallelujah, Suzanne en So long, Marianne. Hij begon zijn carrière als dichter en stortte zich later op het schrijven van liedjes.

Veel van zijn werk werd ook door andere artiesten vertolkt. Zo maakte Herman van Veen in Nederland het nummer Suzanne beroemd. En had Jeff Buckley, die in 1997 overleed, in 2008 nog een hit met Hallelujah.

Henk Hofstede, zanger van The Nits is groot fan van Cohen en deelde zijn herinneringen op NPO Radio 1:

Cohen bracht onlangs nog een plaat uit getiteld You Want It Darker, waarmee hij zwaarmoedig een voorschot nam op zijn eigen dood. De zanger trad in 2013 voor het laatst op in Nederland.

Voor zijn huis in Montreal zijn tientallen mensen bijeengekomen om de zanger te herdenken. Ze zongen zijn nummers bij het licht van straatlantaarns en kaarsen.

De herdenkingsdienst van Cohen zal in Los Angeles plaatsvinden, een datum daarvoor wordt later bekendgemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie