Binnenland

'Oranje treedt vol vertrouwen de Fransen tegemoet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Oranje treedt vol vertrouwen de Fransen tegemoet'

Na de 4-1 winst op Wit-Rusland van afgelopen vrijdag zal het Nederlands elftal vanavond in Amsterdam met veel vertrouwen beginnen aan het derde WK-kwalificatieduel, tegen Frankrijk. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om de eerste plek in de poule.

Zowel Arjen Robben als Wesley Sneijder zal vanavond niet meespelen. Robben was er ook afgelopen vrijdag al niet bij tegen Wit-Rusland en Sneijder is geblesseerd. Bondscoach Danny Blind vertelde gisteren op de persconferentie dat hij over genoeg middenvelders beschikt, om Sneijder te kunnen vervangen. Volgens commentator Jeroen Elshoff is het lastig dat de aanvoerder er niet is, maar er zijn alternatieven. "Sneijder is recordinternational en prima in vorm. Het is vervelend, maar geen grote ramp. Dat valt op te vangen tegen de Fransen."

'Goed gevoel rondom Oranje'

Er heerst sinds lange tijd een goed gevoel rondom Oranje. "Blind heeft dit zelf ook nog niet eerder meegemaakt met dit elftal. Hij pakt het positivisme beet en voelt dat er wat te halen valt tegen de Fransen. Nederland zit even in een goede flow en ziet dat er mogelijkheden zijn. Janssen doet bij Nederland wel wat hij bij zijn club nog niet doet, namelijk ballen erin rammen. Promes is eindelijk gaan scoren en het middenveld is in balans. Het Nederlands elftal hoeft niet bang te zijn voor de Fransen."

'Oranje is geen underdog'

Volgens Elshoff past het niet bij het Nederlands elftal om als enorme underdog deze wedstrijd in te gaan. "Je moet gewoon in de Arena met je borst vooruit de Fransen tegemoet treden. Denken aan een punt en misschien wel een verrassing, want dan zet je een grote stap in deze groep", aldus Elshoff.

Het is nog maar de vraag of Nederland te maken krijgt met Paul Pogba. In Frankrijk is de kritiek op de middenvelder opnieuw aangewakkerd na zijn matige optreden van vrijdag tegen Bulgarije (4-1).

Nederland en Frankrijk troffen elkaar 24 keer eerder. De onderlinge verdeling is precies gelijk. Tien keer wist Oranje te winnen, vier keer eindigde het duel in een gelijkspel en tien keer waren de Fransen het sterkst. Het doelsaldo is met 53-40 ruim in het voordeel van Oranje.

De wedstrijd Nederland - Frankrijk is vanaf 20.45 uur live te volgen op NPO Radio 1, het verslag is van Jeroen Grueter en Jeroen Elshoff.

Ster advertentie
Ster advertentie