Binnenland
AVROTROS

Harry Mens: 'Schaf de AOW voor rijken af'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Harry Mens: 'Schaf de AOW voor rijken af'

"In linkse kringen moeten ze 'm niet en in rechtse kringen is-ie ook niet meer welkom", zegt Harry Mens in MISCHA! over Pieter Omtzigt, die vorige week bekendmaakte mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen met de pas opgerichte partij Nieuw Sociaal Contract. "Hij heeft nog drie maanden tot de verkiezingen, en ik zeg je dat dat niet goed gaat", aldus Mens.

#319 - Harry Mens: 'Ik had met mijn eerste liefde moeten trouwen' - MISCHA!

Omtzigt had zich beter aan kunnen sluiten bij de partij van Caroline van der Plas, denkt Mens. "Ze zijn compleet verschillend en die combinatie is dan heel mooi. Nu zoekt ieder zijn eigen weg en krijg je weer splinters. Bovendien: wat moet Omtzigt doen met nul zetels in de Eerste Kamer? Hij heeft een overwinning, maar kan niks beslissen."

'Nederland heeft een baas nodig'

Mens pleit ook voor een gekozen minister-president, met een termijn van zes jaar. "En die mag gerust eigenwijs zijn en gezag hebben. We zijn veel te verwend, Nederland heeft een baas nodig." Met een gekozen president - à la Macron in Frankrijk - was Rutte volgens Mens ook "veel beter uit de verf gekomen. Nu moest hij constant links en rechts steun voor zijn beleid krijgen. Dat is toch verschrikkelijk?" Wat hij zou willen veranderen? "De AOW voor rijken afschaffen en de erfbelasting opheffen."

Mens komt ook met een podcast, zo maakt hij bekend in MISCHA!. Samen met presentator en journalist Wilfred Genee neemt hij wekelijks op vrijdag de week door. Wanneer de eerste aflevering te luisteren is, is nog niet bekend.

#319 - Harry Mens: 'Ik had met mijn eerste liefde moeten trouwen' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie