Binnenland

Sexyglas, de oplossing voor sekswerkers

NTRVPRO
foto: Foto: Jesper Buursinkfoto: Foto: Jesper Buursink
  1. Nieuwschevron right
  2. Sexyglas, de oplossing voor sekswerkers

Waar in de ene na de andere sector langzaamaan het werk weer kan worden opgepakt, mogen de sekswerkers ook na 1 september nog niet aan de slag.

{podcast audio="127411" caption="#15 Virus Verhalen - Vogelvlucht 3" }

'Alles draait om plexiglas'

In Groningen denkt ondernemer Aagje Split daar een oplossing voor te hebben bedacht, meldt RTV Noord dinsdag.

Rond het bed in de peeskamers is plexiglas gebouwd met één gat erin. "Met een beetje fantasie zijn zo nog heel veel dingen mogelijk", zegt Split. "Alles draait om plexiglas momenteel, dus wij hebben nagedacht en hebben daar sexyglas van gemaakt. We hopen dat de sekswerker op deze manier weer op een verantwoorde wijze aan het werk kan."

Volgens Split werken de voortdurende beperkingen bij sekswerkers in de hand dat er toch wordt doorgewerkt, maar dan ondergronds en illegaal. "Uitbuiting vindt weer meer plaats en dat willen we voorkomen."

Online

Ook Melissa (45), sekswerker in Amsterdam met voornamelijk klanten met beperkingen, snapt niet waarom ze niet weer aan de slag mag. "We begrijpen niet heel goed waarom de masseurs wel weer aan het werk mogen en wij niet."

Online haar werkzaamheden voortzetten is natuurlijk een optie, Melissa ziet ook dat een aantal vrouwen daarop is overgestapt. Maar persoonlijk ziet ze dat niet zitten. "Je weet niet waar die beelden blijven en het trekt me helemaal niet. Mijn cliëntengroep kan daar niet mee omgaan. En voor een heleboel mensen is het ook niet aantrekkelijk."

Professionele sekswerkers doen niet aan zoenen, dat scheelt volgens Melissa al een heel stuk. "En in de ramen zou je nog kunnen denken aan plexiglas en glory hole, striptease, of samen masturberen. Als je twee gezonde mensen hebt, waarom zou dát niet kunnen, en kun je wel naar de kapper? Het is mij niet duidelijk."

Luister via het fragment bovenaan hoe Melissa en anderen hun dagen vullen in een maatschappij die beetje bij beetje verder gaat naar een nieuw normaal.

Virus Verhalen

Een podcast geproduceerd door Radio Doc voor NPO Radio 1. Presentatie Jair Stein. Concept, regie en montage: Heleen Hummelen. Research, productie en opnamen: Wieky de Boer, Kika Booy, Jesper Buursink en Renet Ponsen. Aanvullende opnamen: Misha Koole. Productie en PR: Liza Titawano. Eindredactie Ottoline Rijks.

Ster advertentie
Ster advertentie