Binnenland
NOS

Staking Ryanair Italië, meer landen volgen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Staking Ryanair Italië, meer landen volgen

Een grote staking door het personeel van luchtvaartmaatschappij Ryanair staat vandaag op de planning in Italië. Dat zorgt voor veel gedoe, vertelt correspondent Mustafa Marghadi in het NOS Radio 1 Journaal, want het betreft een staking van vier uur.

Volgende week woensdag staat er een grote stakingsdag gepland, waarbij onder meer gestaakt zal worden door personeel in Duitsland, Portugal, Spanje en thuisland Ierland. In Nederland bestaan er nog geen plannen om te staken. "Dat heeft vooral te maken met het feit dat er in Nederland niet veel Ryanairpiloten zijn", legt economieredacteur Nik Wouters uit.

Weeze

"Voor Nederlandse reizigers zal de staking zeker gevolgen gaan hebben", zegt Joost van Doesburg van de Nederlandse pilotenvakbond VNV. Veel Nederlanders vliegen vanaf de belangrijke Duitse Ryanair-basis Weeze, vlak over de grens. 60 procent van de reizigers daar komt uit Nederland.

Ook Schiphol en Eindhoven krijgen last van de staking. Op Schiphol gaat het om vluchten van en naar Ierland. Op Eindhoven zullen vluchten van en naar Portugal en Italië kunnen uitvallen. Ook worden mogelijk vluchten naar landen waar niet gestaakt wordt geannuleerd, omdat vliegtuigen vaak doorvliegen naar een derde land.

Maandag

Maandag wordt bekend gemaakt welke gevolgen de stakingen voor alle reizen zullen hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie